6. De geschiedenis herhaalt zich

Theosofie Den Haag, een zee van wijsheid

Het dalende ledenaantal zette zich helaas voort. In 2003 wordt Wim Leys lid van de Loge Den Haag die voor een kentering zou zorgen. Hij vertelt erover tijdens zijn interview met Annelies Moerel in juli 2021:

“Ik kwam bij de Loge Den Haag, die te lijden had onder de vergrijzing, net als andere loges. Dat ging mij aan mijn hart. Ik dacht, theosofie is zo waardevol, wij moeten dat bekend maken, zoals mevrouw Blavatsky ons ook gevraagd heeft. In 2006 ben ik met een introductiecursus gestart die ik 12 jaar lang heb gegeven. Bij iedere cursus waren er wel een aantal mensen die zich aanmeldde als lid. Allemaal iets jonger dan de mensen die ons door de vergrijzing ontvielen. Dat gaf veel voldoening. De Loge Den Haag was in de jaren zestig/zeventig de grootste loge van Nederland en hoort nu weer bij de top-loges naast Utrecht en Naarden.” 

Naast cursussen en ledenavonden organiseerde de Loge zeer goed bezochte openbare lezingen over theosofie en aanverwante onderwerpen. Op de foto hieronder zijn een groot deel van de inspirerende sprekers van de afgelopen jaren vereeuwigd. 

Eregalerij van sprekers op openbare avonden van de Loge Den Haag van de TVN

 

In het zevende en (voorlopig) laatste deel van de geschiedenis van de Loge Den Haag: Een nieuwe cyclus begint

History
en_USEnglish